Mijn 1e antieke poppenhuisHet huis is aan de buitenkant geverfd, met een rood dak en creme muren.

Aan de binnenkant zijn de plafonds en vensterbanken creme geverfd, alle muren zijn beplakt met plakplastic met kleine bloemetjes, voor een wat ouderwetse uitstraling.

In dit eerste huis heb ik nog niet zoveel zelf gemaakt, alleen overal gordijntjes genaaid.
Dit was de 1e versie van het huis,
later is er nog het èèn en ander
            aan veranderd.
In dit huis woont Mevrouw de Barones met haar personeel. Ze heeft een naaister, kokkin en een echtpaar in dienst. De vrouw van het echtpaar zorgt voor de algehele huishouding en verdeelt het dagelijkse werk. Ook overlegt zij met Mevrouw wat er die dag gegeten gaat worden. Daarna gaat ze de boodschappen doen.
Haar man verzorgt de tuin en doet kleine reparaties in huis.
Op de boven verdieping heeft de naaister haar domein. Zij ontwerpt en naait de kleding van Mevrouw en doet ook het verstelwerk aan kleding en huishoud textiel
Naast de naaikamer ligt de slaap en badkamer van het echtpaar. Gisteravond was er een groot feest, dus het was erg laat geworden, vandaar dat de huishoudster een middag slaapje heeft gedaan
De inhoud van de linnenkast is ook zelf gemaakt. Een heel gepruts om de lintjes er netjes omheen te krijgen.

Leuk was het ook om allerlei kleine spulletjes te vinden.
Zoals op de toilet tafel en in de badkamer
te zien is.
Onder de badkamer ligt de muziekkamer, waar de jongste dochter op de muziekleraar staat te wachten die hier aan huis pianoles komt geven.
In het midden op de begane grond is de keuken, waar de kokkin de scepter zwaait. Dit is het pronkstuk van het huis geworden, met de potten en pannen en natuurlijk kregen ook de schoonmaakspullen hier een plekje.

Nu de huishoudster laat in de keuken komt, bespreekt de oudste dochter des huizes het menu voor deze dag.
In de kamer die onder het naaikamertje ligt, heeft Mevrouw net met oudste dochter thee gedronken en het menu besproken. Nu staat ze klaar om nog even uit te gaan.

En in gedachten ziet ze zichzelf al in haar nieuwe interieur wat ze wil gaan bestellen.
En zo moet het dan worden.
En al je je nu afvraagt waar de slaap en badkamers van Mevrouw en haar dochters zijn, wel die liggen aan de andere kant van het huis en die zijn helemaal privè.
Oktober 2009