Mijn 2e antieke poppenhuis
Sommige dingetjes in dit poppenhuis zijn zo klein dat ik met een pincet moest werken. Het bestek op tafel in de eetkamer is daar een voorbeeld van.

Onder de badkamer op de 1e verdieping ligt de salon waar de oudste dochter des huizes een theevisite met haar vriendinnen heeft.


Naast de salon is het kantoor waar de klerk een oude dame ontvangt, die zijn hulp heeft ingeroepen voor een erfeniskwestie.
In de eetkamer op de begane grond zit de zoon des huizes te dineren met zijn verloofde. Ze hebben nu eens het rijk alleen en vinden dat heel plezierig.
En als de kokkin het nagerecht heeft opgediend, moet er voor de volgende dag nog gebakken worden. Ze heeft het allemaal al vast klaar gezet. Dan ze ze zo meteen beginnen.
In dit huis woont een gezin met vader, moeder, zoon en dochter. Ze hebben een notariskantoor aan huis. Wat zich op de 1e verdieping bevind.
Ook dit gezin heeft personeel in huis. Op kantoor werkt een klerk, een kokkin is ook bij hen in dienst en natuurlijk hebben ze ook een huishoudster.
In de badkamer van mevrouw en meneer staat de huishoudster nog snel even iets te strijken wat mevrouw mee moet nemen als ze zo uitgaat
In de naastgelegen slaapkamer hebben mevrouw en meneer zich gekleed om uit te gaan. Meneer is klaar en wacht rustig op zijn vrouw die de laatste hand aan haar toilet legt.
In de keuken die naast de eetkamer ligt, komt net de melkboer binnen met de verse melk voor vandaag.
De kokkin stond er al op te wachten, ze heeft de melk nodig voor het nagerecht.
Maart 2010