Het was een fijn huis om mee bezig te zijn. Ben ook heel tevreden met het resultaat, al kloppen zo hier en daar de verhoudingen van de meubels onderling niet helemaal. Maar juist daardoor straalt het gezelligheid uit.

Modern poppenhuis
Dit hele huis heb ik gestript, behang er af gestoomd, steentjes papier aan de buiten kant eraf, toen alles in de grondverf. Binnen en buiten.

Daarna een houten vloer gelegd. Kleine latjes in stukjes zagen, dat kostte me heel zere vingertjes. Latjes met houtlijm opplakken en het laatste latje in de rij moest natuurlijk precies op maat gezaagd want het moest mooi passen. Als laatste 3x in de lak en de vloer was klaar.
Van de linker zolderkamer heb ik een kleine woonkeuken gemaakt, wat gemakkelijk is voor de nanny om de kinderen iets te eten en te drinken te geven als ze aan het spelen zijn op de kamer er naast.

Boven de tafel hangt een foto van mijn oudste kleinzoon Teun. Op de tafel staat het naaimandje voor de nanny om haar tijd nuttig door te kunnen brengen.
De rechter zolderkamer is de kinderkamer geworden. Daar kan naar hartelust gespeeld worden. Er staat een kast vol speelgoed en ook in de blauwe kist op de voorgrond zit nog het een en ander om mee te spelen.

Hier hangt een foto van kleinzoon Andries aan de muur.
Onder de kleine keuken ligt de dames kamer, waar op het ogenblik thee wordt gedronken door 2 vriendinnen.

Op de wand achter het bed hangen de foto's van jongste kleinzoon Timo en kleindochter Jaël.
Naast de dameskamer ligt de studeerkamer waar 2 middelbare scholieren in discussie zijn over het te maken huiswerk.

Omdat dit een kleine kamer is hangt er niets aan de muur. Maar er liggen wel veel boeken op de tafel aan de linkerkant van de kamer.
Op de begane grond is de huiskamer en de open keuken. Ook de poes heeft hier zijn plekje gevonden.
Op de kast uiterst rechts staat een echt werkende pendule.
De hoge kast achter de bank is gevuld met het mooie servies.

In de gewone gezins keuken staat een kast met het dagelijkse servies. De pannen staan al op het fornuis, nog even en dan zal er gekookt gaan worden.
Overzicht van de gehele benedenverdieping
Maart 2011