Villa Vol.

De naam voor dit huis werd heel spontaan door Andries genoemd. Hij zag het huis en zijn reactie was:
"Oma dat is nou echt Villa Vol"

En zo kwam dit huis aan zijn naam.

Het is een huis waarin veel gebeurd en waar veel in is te kijken.

Op de beganegrond bevindt zich het kantoor waar de man zijn werk heeft.
Hij heeft juist de post klaar en de loopjongen staat al te wachten om die weg te brengen.

Er waren wat moeilijke brieven bij, want kijk maar naar de prullebak, daar zitten heel wat proef brieven op gepropt, die toch niet helemaal goed waren.
Het huis moest helemaal worden opgeknapt. Ik heb het aan de binnen en buitenkant geverfd en overal planken vloeren gelegd, die 3x gebeitst zijn.
Naast het kantoor ligt de eetkamer waar 2 dochters alvast aan de maaltijd zijn begonnen omdat ze al vroeg elders een afspraak hebben.

Omdat èèn van de twee meisjes de hond altijd iets geeft, is de terrier maar vast op zijn plaatsje gaan zitten en wacht af wat er vandaag weer voor hem afvalt.

In de kast kast op de achtergrond staat het complete servies waarvan de meisjes nu eten.
Ze drinken een lekker glas sap bij hun diner.
De stoelen van het kantoor en de eetkamer hebben ook een opknalbeurt gehad. Van het donker bruin zijn ze licht geel geworden. Het geeft een vrolijker en lichtere uitstraling.

Alle meubels in dit huis zijn geverfd.
3 kleuren zijn gebruikt. Geel, groen en beige.

De vrouw des huizes doet nog even de afwas, terwijl zoonlief die erge honger heeft aan de keukentafel een boterhammetje roostert.

Op de kookplaat staat het eten voor de rest van de familie al klaar om gekookt te worden.
De gezellige keuken ligt naast de eetkamer. Alles is economisch ingericht en staat op handig te bedienen plaatsen. De huisvrouw kan overal gemakkelijk bij.

De kookplaat zit ingebouwd in het aanrecht, daar staat ook het koffiezet apparaat op. Ook een praktosch messenblok onder handbereik. Aan de zij kant van de aanrecht aan de kant van de kraan hangen de handdoeken en bij de kookplaat hangen de pannenlappen.
In de kast achter de tafel is de voorraadkast. Daar worden de boodschappen die vaak nodig zijn meteen opgeborgen.
Op de 1e verdieping sopt de hulp nog even het bad uit, waarin de 2 meisjes net gebadderd hebben.

Ondertussen houdt ze de spelende kinderen in de naast gelegen kinderkamer met een schuin oog in de gaten.

De jongste dochter heeft een paar vriendinnetjes te spelen en het gaat er vrolijk aan toe bij de kleine meisjes. Ze hebben van allerlei speelgoed en daarmee vermaken zij zich prima.
Naast de kinderkamer ligt de woonkamer waar de oudste dochter met haar vriendinnen nog gezellig thee zit te drinken. Ze hebben de radio, die op het kastje staat aan voor wat achtergrond muziek.

Het dienstmeisje komt even kijken of er van alles nog wel voldoende is. Maar ja hoor, er zit nog thee in de pot en er staan nog koekjes op de tafel.

De teckel staat er begerig naar te kijken, maar hij weet dat hij het zelf niet mag pakken en moet wachten tot iemand hem iets geeft.
In de kamer hangen de portretten van mijn oudste 2 kleinzoons aan weerskanten van het kastje.

Zelfs aan het servies is te zien dat de bewoners van dit huis echte hondenliefhebbers zijn.
Op de slaapkamer ligt een andere dochter ziek in bed. De wijkverpleegster komt een kijkje nemen en de zieke helpen met de verzorging. Ook maakt ze even tijd voor een praatje.
Naast de slaapkamer die op de bovenste verdieping van Villa Vol ligt, is nog een heerlijk dakterras vol met bloemen en planten. Je waant je haast in een echte tuin.

Vandaar dat er nu ook een leuk tuinfeestje wordt gehouden. Wel lastig voor het dienstmeisje zij moet nu zowel boven als beneden in de gaten houden of er overal voldoende te eten en te drinken is.
Dit is dan zomaar een dag uit het drukke en volle leven van de bewoners van deze grote volle villa.
April 2012